Navigation: Quicklink   
Start  >  Blog 
> 9. feb. 2002
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Brand på Stryhn's Lørdag, 09.02.02

Her i januar måned har Danmarks indbyggere været tvunget til at ændre på madpakkerne, efter at man har måttet opfinde et alternativ til den traditionelle leverpostejmad. Danmark har oplevet en regulær leverpostejkrise efter en brand, som lammede landets største leverpostejproducent, Stryhn's i Roskilde. Situationen blev hurtigt så alvorlig, at alene landets største dagligvaresælger FDB stod med en manko på omkring 40.000 bakker leverpostej - om dagen. Mere end halvdelen af FDB-butikkernes restordrer var leverpostej, og det til trods for, at alle de øvrige producenter havde skruet op for produktioen og deres egne slagtere selv bagte leverpostej i massevis. Men alle disse tiltag var slet ikke nok til at dække kundernes efterspørgsel. Stryhn's er nemlig verdens største leverpostejproducent, og alene i leverpostejens højborg Danmark er markedsandelen over 50%. Men efter en brand i en af virksomhedens ovne i starten af januar har produktionen ligget stille hen. Virksomheden indrykkede derfor en 'Kære Danmark'-annonce i de landsdækkende dagblade, hvor man lovede leverpostejen tilbage til køledisken fra den 18. januar, men det er først i disse tider, at produktionen er ved at være normal. Stryhn's regner med at miste et tocifret millionbeløb på produktionsstoppet, men heldigvis vil det blive dækket af firmaets drifttabsforsikring. Og i mellemtiden har danskerne manglet henved 100.000 bakker leverpostej om dagen. Hos FDB kunne man allerede fra første dag mærke, hvordan salget af andre typer pålæg voksede, og især spegepølse og hamburgerryg solgte bedre end normalt. Men mon ikke det hurtigt falder tilbage igen nu hvor danskernes højtelskede leverpostej atter er tilbage i kølemontren.
http://www.stryhns.dk

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.