Navigation: Quicklink   
Start  >  Blog 
> 12. december 2004
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Højtid for julefrokoster Søndag, 12.12.04

December måned er jo højtid for julefrokoster, og den netop afvigte fredag skulle være den største julefrokostdag af dem alle. I hvert fald hvis man spørger til restaurationsbranchen, hvor man siden efteråret har måttet melde alt udsolgt. Jeg har selvfølgelig også selv deltaget i julefrokostræset, og det med hele to julefrokoster. Den første om fredagen var arbejdets julefrokost, som de enkelte forvaltninger afholder på skift. I en del år har der været en tendens til at man forsøger at overgå hinanden med arrangementet, men i år har der været andre toner på klaveret hvor man fra den øverste ledelses side ønskede at drosle ned på arrangementet. Samtidig besluttede man at aflyse årets revy, og disse ting gjorde at der kun var halvt så mange til julefrokosten i år som sidste år. Men hyggeligt var det nu alligevel. I mangel af revy var der i stedet en opfordring til at man kunne melde sig med et underholdende indslag, men den eneste der meldte sig var forkvinden for den tidligere revygruppe, som hev en gammel traver frem af stalden. Det var dog meget tæt på at der også kunne have været et helt andet show, idet min træningsmakker havde spurgt om jeg ville være med på en gang mandestrip, og da jeg egentlig ikke havde nogle skrupler i den retning skulle jeg kun tygge på det en dags tid før jeg sagde ja. Således var vi fire fyre der skulle have taget salen med storm, men da tiden nærmede sig fik de to andre kolde fødder, og da min makker og jeg ikke ønskede at optræde blot os to aflyste vi nummeret. Derved blev stemningen pludselig en hel anden, og kort efter forlod vi begge festen. Købte et par julebryg på stationen og drak dem i toget ind mod byen. Det var nok meget godt at slutte tidligt, jeg havde jo også en julefrokost dagen efter med holdet fra Nepal 1988. Denne julefrokost forløb i helt anderledes fred og ro, og festens højdepunkt var nok da et stykke blomkål satte sig i klemme i remouladetuben, og da jeg udsatte tuben for et stigende pres for at få indholdet ud endte det med at svejsningen i den anden ende gik op og 300 gram remoulade i ekspresfart blev spredt ud over bordet!

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.