|
|
Guldanden bliver til café
|
Torsdag, 13.10.05
|
Restaurant Guldanden på Sortedam Dossering nær Østerbrogade har i årevis været kendt for at være Østerbros gourmetrestaurant, men i de senere år har der været tegn i retning af at man ikke har kunnet følge med tiden. Mens andre nye gourmetrestauranter har tiltaget sig opmærksomheden har Guldanden nærmest stået i stampe, og her først på ugen er stedet blevet solgt til Jan Holst, som i forvejen er kendt for at drive spisestedet Gokken og Kokken på Nørrebrogade samt den klassiske M.G. Petersens Familiehave på Frederiksberg. På nuværende tidspunkt kan det ikke siges med sikkerhed hvor menukortet vil bevæge sig henad, men det er mit indtryk at priserne vil bevæge sig nedad. Omend Guldanden, kvaliteten taget i betragtning, aldrig har været speciel dyr. Det står dog med sikkerhed klart at Guldanden fremover madmæssigt bliver den lettere gastronomi af café-typen og derved slægter de andre caféer længere nede af Dosseringen på. Det er nu slut med en ugentlig fridag, da Guldanden fremover holder åbent samtlige ugens dage fra kl. 10 hvor caféen inviterer på både morgenmad og brunch, begge dele i alle ugens syv dage og altså ikke blot omkring weekenden. Aftenskortet kendes ikke på dette tidspunkt, men der lægges op til at simpelt menukort samt en fast tre-retters menu. Og ind imellem morgenmaden og aftensmaden præsenterer Guldanden et klassisk cafékort med salater, sandwiches, småretter samt dagens suppe. Guldanden har åbent frem til kl. 24, om søndagen dog kun til kl. 22, og når en gang der kommer menuforslag og menukort ud på foretagendets hjemmeside kunne det være jeg skulle studere stedet lidt nærmere.
www.guldanden.dk
|
|