Navigation:    
Start  >  Blog 
> 12. november 2007
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Argentinske lækkerier Mandag, 12.11.07

Så er det blevet november, og dermed er det også blevet tid til den årlige bestyrelsesmiddag i andelsboligforeningen. De senere år har vi excelleret i fin, eksperimenterende eller fornem mad, men jeg havde efterhånden opbygget et ønske om, for én gang skyld at få en god, solid og saftig bøf. Med drømmende blik har jeg gentagne gange udtalt mig om de fantastiske bøffer jeg fik i Mendoza sidste år, og det var derfor med glæde jeg fik at vide, at middagen i år var henlagt til Fuego i Holbergsgade, som jo har slået sig op på at servere bøffer, som man gør det i Argentina. Da vi fik menukortet stod det dog klart, at i modsætning til bøfhusene i Mendoza havde man på Fuego også andet på menuen. Fire gange tre retter var der at vælge imellem, og det var det. Men det gjorde nu heller ikke noget, for selv med blot fire valgmuligheder var det svært at tage stilling. Jeg endte dog med et klassisk europæisk valg, med laks på tre måder til forret. Laksen var sådan set udmærket og utroligt velsmagende, men serveret som tre store happere på en alt for stor tallerken kunne man godt blive lidt nervøs for, at der var gået fransk haute cuisine i køkkenet. Men det kunne jo også være, at man ikke ønskede at tage appetitten før bøffen. Efter nogen ventetid dukkede bøffen så endelig op, og her var det rigtig nok som at vende tilbage til Argentina, hvor de ved at man ikke bare kan grille en bøf på et kvarter. Det tager tid at give den helt rigtige overflade og lukke porerne, således at den tommetykke bøf bevarer al sin saft og kraft. Der var ingen tvivl om, at omend bøffen ikke var i Mendoza-størrelse var det uden tvivl argentinsk oksekød, og det argentinske indtryk blev fuldendt af de flasker Catena Alta Malbec vi fik til. Det var præcis denne vin vi volddrak i Mendoza, men hvor man der kunne slippe med 70 kr. flasken måtte vi her bøde med 885 kr. Der var dog enighed bordet rundt om, at det var en fantastisk vin. Efter den gode bøf rullede jeg af med en ananasdessert med is, og derved nåede vi frem til aftenens eneste lavpunkt: kaffen. For bønnerne var alt for hårdt brændt, selv efter argentinsk smag, og nærmest udrikkelig for danske ganer. Men hvis blot man tager kaffen andetsteds kan jeg bestemt anbefale Fuego, når længslen efter de argentinske stepper bliver for stor.
         
www.fuego.dk

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.