Navigation:    
Start  >  Blog 
> 9. december 2007
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Flere gode bøffer Søndag, 09.12.07

For fire uger siden var jeg med andelsboligforeningen på Fuego for en original argentinsk oksebøf, og det må siges, at en sådan bøf smager af mere. Så i går aftes var jeg ude med drengene fra de gyldne dråber for at sætte tænderne i endnu en god oksebøf. Jeg havde dog valgt en anden lokalitet denne gang, nemlig Hereford Bøfhus her på Øster Farimagsgade. Det var første gang nogen sinde at dgd afholdt et arrangement ude i byen, og det er mit indtryk at det var et ganske vellykket arrangement. Menukortet på Hereford Bøfhus er lille og overskueligt, og der var det man forventede. En lille håndfuld forretter med overvejende fisk eller skaldyr, og hovedretterne var alle forskellige variationer af grillet kød, bortset fra en enkelt forkølet lakseanretning. Vi hoppede derfor alle på husets specialitet, nemlig byens bedste peberbøf på oksemørbrad. Inden da havde jeg valgt en gang krebsehaler med avocado, som også var en simpel ret, men ganske velsmagende. Der gik nogen ventetid før vi kunne gå ombord i bøffen, men fra Mendoza ved jeg at det tager sin tid hvis bøffen skal laves ordentligt. Og det blev den! Ind kom en pæn stor klods af oksemørbrad, med en let sprød skorpe der holdt fugten inde i kødet, og med masser af saftigt rødt oksekød indvendigt. Det er lidt af en kunst at tilberede en så tyk bøf uden at den bliver hverken rå eller branket, men det formåede kokken til fuld tilfredshed. Og det var ikke bare fordi han genkendte mig fra sine træningsture i samme motionscenter som jeg bruger. 300 gram oksemørbrad til 198 kr. var faktisk en rigtig god pris, og så gjorde det ikke så meget at tilbehøret var temmelig spartansk. En lille krukke med flødekartofler, ren retro, og lidt gulerødder og bønner til, så var det stort set overstået. Der er ingen tvivl om, at man kommer her for at spise bøffer, og har man lyst til mere end det må man nok søge et andet sted hen. Vi sluttede af med kaffe og pandekager med is, så det var ren 80'er mad fra ende til anden. Men nu har jeg det jo rigtig godt med mange ting fra 80'erne, så det skal ikke lægges stedet til last. Men whiskyen valgte vi nu at tage på Kruts Karport lidt længere henne ad gaden.
         
http://www.herefordboefhus.dk Link ikke længere aktivt!

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.