Navigation:    
Start  >  Blog 
> 25. januar 2010
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Bøffer og rødvin i Mendoza Mandag, 25.01.10

Det var rart at komme tilbage til Mendoza igen. Lige siden jeg forlod denne herlige by - paradis på jord, som jeg siden har kaldt stedet - har jeg haft lyst til at komme tilbage hertil, og jeg blev da heller ikke skuffet. Vi landede i strålende eftermiddagssol, og således fortsatte det de følgende dage. Ganske vist var det officielle formål med denne tur at tage ud på at bestige et eller flere bjerge i Mercedario-området, men jeg havde bestemt også en ikke særlig skjult dagsorden, der gik på at der skulle nydes nogle oksebøffer og noget rødvin. Argentinerne er jo kendt fot at være nogle værre livsnydere, og når jeg er i et fremmed land forsøger jeg altid at tilpasse mig de lokale skikke. Og rollen som livsnyder burde jeg da sagtens kunne falde ind i! Allerede den første aften havde vi på Avenida Aristides Villanueva fået den første smagsprøve på den fremragende rødvin, som her laves på Malbec-druen, og i går aftes var vi tilbage i denne Mendozas svar på Jomfru Ane Gade for at få noget ordentligt okse hos La Lucia, et grillsted som vi havde udset os dagen før. Vi havde dog (underligt nok) ikke så meget lyst til bøf den aften, så det blev i stedet et stort fad med alle slags lækkerier fra grillmesteren selv, inklusive pølser og indvolde. Bøfstederne over dem alle skulle dog stadig være Facundo og La Barra, så her til aften bænkede vi os på sidstnævnte, med smagsløgene indstillet på et heftigt proteintilskud. Men jeg krymper mig næsten ved at sige, at La Barra denne aften ikke levede op til forventningerne, da bøfferne ikke var ordentligt afpudsede, og man først skulle kæmpe sig gennem et lag af seje hinder før man nåede ind til de centrale og velsmagende dele af bøffen, på hvilket tidspunkt begejstringen var kølnet noget. Havde de bare haft en dårlig aften? Havde de skiftet kødleverandør? Eller havde slagteren blot sprunget over hvor gærdet var lavest. Det var ikke til at sige, og jeg må sige at det var første gang at La Barra havde skuffet. Men jeg vælger at tro at der blot var tale om en smutter. For gårsdagens aften på La Lucia havde fortalt mig at argentinerne stadig laver fremragende oksekød.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.