|
|
En sommeraften i Raadvad
|
Søndag, 06.06.10
|
Selv om jeg ofte kommer forbi Raadvad er det ikke normalt at jeg kommer der to gange på tolv timer. Men en sådan lejlighed udspillede sig sidste nat. Jeg havde jo så mange gange løbet forbi Raadvad Kro og tænkt, at jeg en dag burde tage ind og prøve deres køkken af. Og denne dag blev så i forgårs, da det var sidste chance inden Holte- og Klampenborgbanerne lukker for sporarbejde og vejret samtidig lagde op til en lun sommeraften. Så jeg havde inviteret min mor på kro, og som appetitvækker travede vi derned fra Holte, gennem Geelskov og langs Mølleåen for at være fremme præcis til tiden. Jeg har altid været glad for at løbe i dette område, og omgivelserne var også helt ideelle til et glas champagne på terrassen, i den lave aftensol med udsigt over mølledammen. Da solen var ved at gå ned bag træerne var bordet klar inde i krostuen. Ud over os var der tre større grupper, men der var plads nok til alle, og det var egentlig rart at vi kunne følges ad gennem middagen, uden at skulle forstyrres af gennemtrækket af folk der gik tidligt, eller nye der skulle spise sent. En lille appetitvækker i form af en herlig kammusling åbnede ballet, hvorefter vi gik i gang med de to forretter: et veltilberedt stykke helleflynder med en stor, sprød hvid asparges, og en gang foie gras med løg og friske grønne asparges. Ledsaget af en flaske Pouilly Fumé Les Logéres Guy Saget, efter anbefaling fra tjeneren. Vi skulle hurtigt lære at Raadvad Kro sætter fokus på de danske råvarer og serverer dem når de er bedst. Hvilket lod sig bemærke i hovedretten, et pænt stykke lammeculotte med springløg, bøgehatte, radiser og andre spændende delikatesser, som man normalt finder i salatskålen, men som i hænderne på kokken var blevet let sauteret, så de blev ganske lækre, men stadig havde bid. Inklusive den forkætrede skvalderkål i form af nyspirede blade - man fornemmede nærmest et anstrøg af Noma her. En lille præ-dessert, bestående af ispinde med vanilleis og overtræk udvundet af bøgeblade og skovmærker forberedte os til hoveddesserten, en symfoni af små lækkerier, inden vi fik lidt chokolade i form af imiterede vagtelæg i egen rede at gå hjem på. Og det gjorde vi så, en fin aftentur gennem nattemørket til Klampenborg.
Og få timer senere vendte jeg i øvrigt tilbage til Raadvad, for sammen med nogle venner at deltage i et nøgenløb gennem Dyrehaven. Men det er en helt anden historie.
www.raadvadkro.dk
|
|