|
|
Malbecs nationaldag
|
Søndag, 17.04.11
|
Der er efterhånden kommet mærkedage for snart sagt hvad som helst, både lokalt, nationalt og internationalt. Og i dag har endnu en mærkedag set dagens lys, idet Argentinas vinindustri har udnævnt dagen i dag til at være en international mærkedag for Malbec-druen. Selvfølgelig er der en bagtanke med at Argentinas vinindustri har udnævnt netop malbecdruen til at skulle have sin egen nationaldag, for netop malbecdruen er om nogen forbindet med Argentinas vinproduktion, selv der også produceres udmærket vin af andre druer. Specielt er de argentinske chardonnay- og sauvignon blanc vine ganske fortræffelige, hvilket jeg ved af egen erfaring. Malbec dyrkes overalt i landet, til trods for, at druen egentlig slet ikke har argentinsk oprindelse, men oprindelig kommer fra Frankrig, hvor den hverken værdsættes eller produceres i større mængder. Men under den argentiske sol kommer druen virkelig til sin ret, og udvikler sig med den karakteristiske fuldfede frugtagtige smag, ligesom den megen sol gør at alkoholstyrken kan være ganske potent. Men malbec har så også pondus og kraften til at støtte den megen alkohol. At blive udråbt til at være nationaldruen i verdens femtestørste vinproducerende land siger jo ikke så lidt om malbec-druens kvaliteter, og der findes ikke meget bedre end at nyde en god flaske malbec til en solid oksebøf fra en af de mange kødproducenter i Argentina på en stille sommeragtig aften, som de jo har så mange af i Mendoza, der jo er centrum for malbec-produktionen i Argentina. Mærkedagen bliver fra argentinsk side markeret med en række arrangementer verden over, men til trods for, at Danmark er at finde blandt de ti største aftagere af vin fra Argentina, vi har trods alt en import af vin fra Argentina på over 100 millioner kroner, bliver der ikke afholdt nogle særlige events her i landet af den årsag, og man er derfor nødt til at søge til udlandet hvis man ønsker noget særligt. Men hvorfor skulle man også søge noget særligt? Man kan jo bare købe sig en god flaske malbec og sætte sig ned og nyde livet. Eller endnu bedre: Opsøge en af de få restauranter der gør sig i argentinsk mad, og så købe sig en god bøf med tilhørende malbec! Det er i hvert fald noget, der kraftigt kan anbefales fra min side. Men pas på, for denne kombination kan være stærkt vanedannende!
Malbec-druen trives i Mendoza, bl.a. her på Bodega San Huberto
|
|