|
|
Skuffende besøg på Feldschlösschen Stammhaus
|
Lørdag, 07.07.12
|
Mit næste stop efter Prag var næsten lige rundt om hjørnet, da jeg fik et lift til Dresden for at besøge Andy, som jeg havde været sammen med blot et par uger tidligere, hvor vi begge havde været med til CSD i Berlin. Det havde været et par gode dage, og jeg havde ikke spor imod at kunne være på tomandshånd med ham. Erik var også kommet hertil, faktisk er der kun et par hundrede km fra Prag til Dresden. Erik havde lyst til at invitere på dinner, og havde i den anledning spurgt Andy om han kunne anbefale et godt spisested. Det kunne han godt, men i den sidste ende valgte Erik at hive flokken med på Feldschlösschen Stammhaus, som lå lige i tilknytning til det hotel de boede på. Stedet virkede ret originalt, og var omtalt som den eneste tilbageværende bygning af det oprindelige bryggeri på stedet, ligesom der oppe i bygningens tårne var sammensat et museum af artefakter fra bryggeriets historie. Men måske de skulle være blevet ved museumsdriften, for maden var bestemt ikke til at råbe hurra for. Vi skulle kun have noget let, det vil sige en enkelt ret, men da der var Matjes-festival kunne jeg godt have lyst til at begynde med en gang sådan. Men da jeg fik at vide at det ville blive for meget bestilte jeg en fuld portion, som vi alle fire kunne deles om. Til hovedretten fik Roman en gang Grillhaxe, mens Erik og jeg bestilte 'Kross gebackener Spießbraten mit Senf-Zwiegelfüllung, serviert mit Steigerbiersoße, Specksauerkraut und Karfoffeln', mens Andy tog sig en Braumeisterschnitzel. Vi skulle være blevet ved Matjes-sildene, for alt det andet var bare alt for fedt. Selv havde jeg forestillet mig, at en Spießbraten var noget med en steg eller i hvert fald en kødklump på spid, men der var hverken kødklump eller spid i retten, der mest bestod af sauerkraut omviklet med fed svinehud, hvor der kun var en smule kød bag det yderste lag hud. Romans Grillhaxe så ellers ganske fornuftig ud, men inde bag den tilforladeligt udseende overflade var det også alt for fedt, og han måtte opgive resten af retten. Og Andys Braumeisterschnitzel var farseret med alt andet end den angivne kogte skinke og ost. For Erik var ét blik nok, og han sendte retten tilbage til køkkenet, men da han alligevel skulle betale for retten bad han om at få den tilbage igen, da sauerkrauten trods alt viste sig at være spiselig. Vi skulle have blevet ved Matjes-sildene, som gør, at Feldschlösschen Stammhaus trods alt kan hive en enkelt stjerne hjem!
Feldschlösschen Stammhaus Dresden
|
|