Navigation:    
Start  >  Blog 
> 10. april 2020
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Restaurant Palægade - en anden gang Fredag, 10.04.20

Den 4. december forrige år havde jeg for anden gang været ude med Erik Storm og spise højt belagt smørrebrød hos Ida Jacobsen, som nok laver noget af det bedste smørrebrød, som kan fås her til lands, hvor et enkelt stykke smørrebrød næsten er en hel ret i sig selv, specielt med de store stykker vi denne gang prøvede af. For mig var der ikke rigtigt noget alternativ til kvaliteten af det smørrebrød man får hos Ida Jacobsen, men så faldt vi i snak med en anden gæst, som mente at der var et andet sted, som fuldt ud var på højde med Ida Jacobsen, og det var Restaurant Palægade. Og det var da ganske rart at få at vide, for selv om Ida Jacobsens smørrebrød var både klassisk, opfindsomt og ganske velsmagende var det heller ikke billigt. For naturligvis koster det noget når man ikke bare skal spises af med en flad leverpostejmad - med et par skiver agurkesalat på toppen hvis bølgerne skal gå højt. Så vi skrev os adressen bag øret så vi kunne overveje at besøge Palægade næste gang vi havde lyst til et godt stykke smørrebrød. Men det kommer til at finde sted en anden gang, da jeg sidste måned kunne læse i Politiken at restauranten nu var brændt ned, sandsynligvis på grund af en kortslutning i en el-installation, der medførte omfattende røg- og sodskader i restauranten, omend den præcise årsag dog endnu ikke er kendt. For på Restaurant Palægade er smørrebrødsstykkerne heller ikke specielt billige: det billigste er en sildemad til 100 kroner, omend de så har fem forskellige slags til samme stykpris - men dog ikke nogen sildebuffet som de har det på Nyhavns Færgekro. Til gengæld er jeg så ikke i tvivl om at Restaurant Palægade kan servere nogle gode sild når de på et tidspunkt åbner igen. Politikens madanmelder skrev da ved sit besøg der i 2016 at det nok var det bedste sted at spise smørrebrød i Danmark.

Opdateret 27. april 2020: Det bliver nu ikke til noget med at besøge Restaurant Palægade, for ugen efter kunne man erfare at restauranten ikke genåbner, da indehaveren har måttet erklære sig konkurs efter branden. Brandårsagen havde vist sig at være selvantændelse i en linolieklud, hvorefter forsikringen nægtede at udbetale erstatning for branden. Så jeg må nok lade mig nøje med Ida Jacobsen.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.