|
|
Middag på Restaurant Ayuttaya
|
Mandag, 10.01.22
|
Det har gennem lang tid været temmelig begrænset hvor meget jeg går ud og spiser. Måske en gang hveranden måned. Men det ændrede sig efter Chai koblede sig på mig, for nu er det mere reglen at vi skal ud og spise hveranden uge, hvis ikke hver uge. For i fredags var vi ude og spise på Oscar, og det var blot tre dage efter at vi havde været på en restaurant på Nørrebro for at spise. Selv om det jo er meget billigere at lave maden selv kan man da få nogle inspirationer ved at gå ud og spise. Og traditionen tro havde Chai også denne gang fundet en thairestaurant frem som vi skulle spise på. Såre praktisk, fordi min bus 1A kørte bogstaveligt talt lige til døren af restauranten som lå i et rummeligt og lyst lokale. Ikke mange gæster, men det skyldtes nok coronaen. Vi valgte en menu for at holde udgifterne nede, og da jeg elsker at starte med kokossuppe og denne gang gerne ville have noget stærkt som hovedret blev det menu 4. Her var kokossuppen, som det ofte ses, med kylling, og den var både stærk, varm og god. Efter suppen fulgte forretten, som var stærkt krydrede fiskefrikadeller med agurkedressing. Temmelig forglemmelig, men agurkedressingen gjorde sit for at dulme styrken. Hovedretten bragte som ønsket det stærke element, og det var rød karry med grøntsager og oksekød. Jeg har altid været glad for rød karry og bestiller det som regel når jeg er ude og spise thai, men de seneste mange gange har det været skuffende. Ganske vist med den rigtige smag, men styrken var ikke som jeg huskede den fra tidligere. Men her på Ayuttaya smagte den som den skulle, så jeg fik da også sved på panden som det sig hør og bør. Så jeg måtte lige have en kande vand så jeg kunne slukke flammerne inden vi gik videre med desserten, som ganske traditionelt var is eller kaffe. Nu har jeg aldrig været nogen ynder af at drikke kaffe efter solnedgang, så det blev isen. Et nydeligt glas vanilleis med chokoladesovs har jo aldrig skadet nogen, og vanilleisen her smagte faktisk også af vanille! Så var det tid til afgang, og jeg må sige at maden her på Ayuttaya både smagte bedre og virkede mere autentisk end den havde gjort på Baan Thai Isarn for halvanden måned siden. Men det er pudsigt, at jo hyppigere jeg spiser thai jo mere stereotypt smager det. Men jeg besøger gerne restaurant Ayuttaya en anden gang for deres gode stærke røde karry.
Restaurant Ayuttaya
|
|