Links

Herunder links af forskellig art, som kunne være af interesse. Bemærk at denne del af hjemmesiden ikke overvåges for aktive links.


Links til Per Lyhne

De Hårdes Klub
De Hårdes Klub blev stiftet i 1993 af folk med interesse for lange orienterings- og atletikløb, og med Per Lyhnes interesse for det lange og det seje var det naturligt for ham at ansøge om medlemskab her. Det lykkedes ham at blive optaget i 1995, sågar som æresmedlem, men manglende tid gjorde at han ikke var i stand til at følge succesen op i 1996.
De Hårdes Klub

Lyhnes Langfærd
De Hårdes Klub afviklede i 1997 for første gang det lange orienteringsløb "Langfærden", men efter Per Lyhnes død besluttede man, til ære for Per, at omdøbe løbet til "Lyhnes Langfærd". Løbet finder som regel sted i februar måned i Københavnsområdet og byder på to ruter på omkring 12 og 22 km. Nærmere oplysninger om kommende løb kan fås hos De Hårdes Klub.
Lyhnes Langfærd 2000


Links til Makalu

Her i foråret 2000 er der hele fire ekspeditioner som har forsøgt sig på Makalu: en østrigsk, en tysk, en koreansk og en italiensk. Mens de fleste ekspeditioner forsøgte sig på normalruten over nordvestgraten har koreanerne forsøgt sig på den lange nordøstgrat fra Tibet. 15. maj var den store succesdag for de fleste ekspeditioner. Det lykkedes den dag den italienske ekspedition under ledelse af Christian Kuntner at bringe tre mand på toppen af Makalu, og samme dag fik den tyske ekspedition under ledelse af Gotz Wiegand fem mand på toppen. Desværre omkom en af deltagerne, Bernd Mahnert, efter bestigningen da han døde af udmattelse i Camp III den 16. maj. Bernd kom fra Dresden og blev 33 år. Koreanerne måtte opgive nordøstgraten men rykkede i stedet over på nordvestgraten, hvor det ligeledes den 15. maj lykkedes dem at få to ekspeditionsmedlemmer og en sherpa på toppen. Ekspeditionen blev ledet af Hyoung Woo. Der er ingen meddelelse om succes fra den østrigske ekspedition, og ingen af ekspeditionerne har henvisning til egen hjemmeside.

Alan Hinkes Spring Makalu 1999
Alan Hinkes er en af de største engelske bjergbestigere i nyere tid, og han har sat sig det mål at bestige samtlige 14 bjerge på Jorden over 8000m, i hans plan "Challenge 8000". 23. maj 1999 kom han et skridt videre mod sit mål, da det lykkedes ham at bestige Makalu, godt tre uger efter at det var lykkedes Michael Knakkergaard Jørgensen som den første dansker at bestige Makalu.
Challenge 8000

Den Danske Makalu Ekspedition 1997
Som en af de få rent danske ekspeditioner forsøgte seks danskere sig i efteråret 1997 på Makalus nordside. Blandt disse seks danskere deltog Per Lyhne, og det er kun alt for godt kendt hvorledes Per døde en stille nat i Camp 1, hvorefter ekspeditionen blev afbrudt. Ekspeditionens dagbog kunne i en længere periode læses på McKinleys hjemmeside, men efter den sides nedlukning kan dagbogen i stedet læses her.
Makalu 1997


Links til danske bjergbestigningsekspeditioner

Danish Everest North Side Expedition 2000
I foråret 2000 forsøgte Per Bager og Jeppe Stoltz sig på nordsiden af Mount Everest. De nåede ca. 8500m inden de blev tvunget til at vende om på grund af en kraftig snestorm. Under nedstigningen omkom Jeppe Stoltz da han ved en ulykke styrtede i flanken.
Everest 2000

Big E
Samme forår forsøgte det hidtil stærkeste danske hold af bjergbestigere at bestige Mount Everest fra sydsiden over den polske pillar i ren ekspeditionsstil. Efter opbygning af fire lejre en route lykkedes det Mads Granlien og Asmus Nørreslet at nå toppen af Mount Everest den 20. maj.
Big E


Øvrige links

Dansk Bjergklub
Dansk Bjergklub er en uafhængig interesseorganisation hvis formål det er at varetage interessen for bjergsport og sportsklatring i Danmark, samt at virke for sikkerhed i bjerge og på klipper gennem uddannelse og kurser.
Dansk Bjergklub

Everestnews
Everestnews er en amerikansk nyhedstjeneste der overvåger alle aktiviteter på Mount Everest og de andre høje bjerge over 8000m. Ved at trække på alle kilder får man her som regel de nyeste opdateringer.
Everestnews.com

Himalaya Index
Himalaya Index er en database over al den information som den engelske Alpine Club har samlet om bestigninger og forsøg på samme af henved 2600 toppe over 6000m, primært i Himalaya, men også andre steder i Asien udenfor Rusland. Indexet giver en hurtig oversigt over, hvilke aktiviteter der har været på de ønskede bjerge, men sjældent mere uddybende artikler, i stedet gives en mængde henvisninger til artikler og tidsskrifter man kan søge videre på.
Alpine Club

Webmaster
Hvis du vil vide mere om webmasteren, så vælg dette link til hovedsiden.
Via Alpina